Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

1. Irán se tak chová již delší dobu.

2. Že zcela ustoupí od dolaru prohlašuje (a nejen on) již delší dobu.

  Jo, jo - média mlčí, mluvkové (zřejmě uvyklí, že se píše jen na pokyn) žvaní.

5 0
možnosti
PP

Jak se (tak?!) chová Írán?

1 1
možnosti
MV

No Irán je jiná sorta než Lybie,ta to chtěla udělat také a jak dopadla,Ale amikům a francouzům šlo o Lybijské prachy a naftu,zato nyní mají problém s utečenci z afriky.Kdo chce kam ....

5 2
možnosti
Foto

Tak Irán nechce platit dolarem, no a? Pořád dolar bude hlavní světová měna určující ostatní komodity. Pokud chtějí platit záměrně podhodnocovanou měnou je to jejich chyba.

10 1
možnosti
PP

Která měna je "záměrně podhodnocovanou"? A jak?

1 1
možnosti
TT

Trošku se vám v tom motají příčiny a následky.

6 0
možnosti
Foto

a vy jste přesvědčen, že z toho mráčku bude pršet???

3 1
možnosti
Foto

trochu připomíná nadšení okolo BRICS, zlatého rublu ....

6 1
možnosti
IB

I39v60o 35B34o24u66š33e

25. 1. 2015 10:18

To pobavilo.

7 0
možnosti
VV

Zejo,

nas drive narozene bavival v radiu Jarda Stercl. Tady je ted jakysi Pavel Petkov. Skoda, ze take nemluvi do radia, rad bych slysel heho akcent.

5 1
možnosti
JK

J16i93r83i 88K65u26c68e20r88a

25. 1. 2015 10:14

tak moc vám nerozumím, Irán není myslím zásadní hráč, i když momentálně mám platit v dolarech zboží a jeho oslabení by mi přišlo velmi, velmi vhod ;-)

6 0
možnosti
PP

Poslední účet v USA v USD jsem zrušil na podzim. Neberte to ani jako radu, ani jako příklad hodný následování - s měnami nespekuluji. Jen jsem si vždy udržoval jejich rovnovážný koš. Dolar měl vždy tu výhodu (bez ohledu na momentální kurz), že ho poznal a akceptoval i negramot v chýši na druhém konci světa. Ale svoji "hodnotu" si jistě hledat bude.

Iran neměl nyní jediný sebemenší důvod rušit dollar, pokud společně s Ruskem, Čínou a většinovým světem, nesměřuje k strategickému posunu.  

Strategická osa Tehran-Moskva podepsaná v úterý by byla také "jen prací navíc", kdyby neměla Írán během zbavovani se dollaru zabezpečit proti „Humanitárnímu bombardován홓 Paktem NATO jako v případě Iráku a Libyje...

3 5
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1765x
Pozemšťan planety Země, bedlivě dodržující (jak jen to jde) starou biblickou moudrost: "To, co vchází do úst, přijde do břicha a jde do hnoje. To však, co z úst vychází, jde ze srdce, a to člověka znesvěcuje. Neboť ze srdce vycházejí špatné myšlenky, vraždy, cizoložství, smilství, loupeže, křivá svědectví, urážky..."

Seznam rubrik