Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jeden příklad dokazuje, že problém s byty nastal až po r. 1990. Bezdomovec Václav Klaus tehdy žádal o přidělení státního bytu (v takové části pro "chudinu" - Na hradbách, tuším), a nedostal jej!

Proč si jej nepořídil o rok dřív, kdy bylo bytů dost a byly za pac, jsem se nedozvěděl. Zejména při jeho skromném příjmu!

1 1
možnosti

To nedokazuje naprosto nic. 

Někteří moji známí i příbuzní zanechávali "rodinné domky" za směšné prodejní ceny zájemcům.

A sami šli do paneláků, protože tam "tekla teplá voda z kohoutku". Nežli by cokoliv rekonstruovali, vyfasovali "hotové". A peníze za "domek" vrazili do tehdy moderní chaty nebo něčeho jiného.

Dnes by s Vámi nikdo panelák za chudobku nevyměnil ani náhodou. Tehdy paneláky naopak byly "Bydlení 1. kategorie". A cokoliv bez napojení na centrální otop a ohřev vody minimálně Dvojka :-(

Dokonce na vesnicích a maloměstech nosili nosíky nahoru ti "z bytovek". A opovrhovali "domkářema", ač třeba z luxusní vily se zahradou. 

Dnes to zní šíleně. Ale rádi na to s příbuznými dodnes v Česku vzpomínáme. Že jsme "póvl z nebytovek", jak by řekl Váš zdejší pobratim pan Roth.

A Klaus jezdil do Plyše trabantem. Ač ze SC a ze stáží z nesocialistického Západ si musel navozit desetitisíce TK plus sestru a bohatého švagra měl ve Švýcarsku. 

Asi měl nějaký důvod žít jako i socialistická chudoba. Zato po Plyši si to vynahradil.

0 0
možnosti

Mel jsem uzit stastneji "pred" Plysem, namisto "do" Plyse.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1765x
Pozemšťan planety Země, bedlivě dodržující (jak jen to jde) starou biblickou moudrost: "To, co vchází do úst, přijde do břicha a jde do hnoje. To však, co z úst vychází, jde ze srdce, a to člověka znesvěcuje. Neboť ze srdce vycházejí špatné myšlenky, vraždy, cizoložství, smilství, loupeže, křivá svědectví, urážky..."

Seznam rubrik