Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky Vám karma narostla! Nakoukla jsem zde odpoledne, než jsem šla ven - to byla aspoň o čtyři čísla menší. Chtěla jsem si odpovědět na tu závěrečnou otázku, dost jsem se v tom motala, nakonec nějakou odpověď mám, ale nevím, zdali s ní budete spokojený: Jistěže musí ten, kdo vezme na svoje bedra osudy mnoha lidí, být OSOBNOSTÍ, která okolí přizpůsobí sobě. Kdo to nedokáže, pak by měl zůstat u zpěvu, psaní, počítání či co já vím u čeho, jen ne do velké politiky. 

To video pod blogem p. Mrázka jsem zhlédla až do konce - a ten konec s tím pánem, který je smutný nad tím, jak jsou všichni proti sobě, zatímco dříve byli spolu, stál za to. Ale ptám se, nemysleli to ti divadelníci upřímně, když říkali, že válku nechtějí? Zároveň jsem si pustila vedlejší video ze Sevastopolu se Svatou válkou, je dost smutné, že se bude muset zase začít zpívat.

0 0
možnosti

Ó děkuji. Dnes se doopravdy zde velice "daří". Admini mi poslali i "pochvalu" za mé články. A tento zařadili i do "Zaujalo nás". 

Jak už jsem Vám psal,  Faklf Hafl byl často můj "soused" při parkování v Gorazdově ulici. Za rohem on bydlel, do jeho oblíbené Rybárny on chodil chastat a propíjet jidášské tuzexové boby. Já měl naproti našich zaparkovanách aut kancelář. Již za zlého bolševíííka měl Faklf Hafl v autě namontovánu vysílačku, která byla zakázána nejenom pro občany, ale získat ji měli problém i instituce, natož podniky. 

Shodou okolností jsem byl před Plyšem na jednom místě na Západě, kde se definitivně a nevratně rozhodlo, komu budeme všichni "předáni". Dá se tedy říci, že mám po celou dobu malý krůček náskok. Ale namísto abych tu výhodu úporně ždímal, tak si spíše hovím a splívám. Teprve útok na našeho pana presidenta ze strany US Embassy a Rudých karet mi vyburcoval k větší aktivitě.

Předtím to bylo 2. kolo voleb. Kdy mi neuvěřitelná síla nutila burcovat všechny v mém českém okolí, aby šli volit. Kupodivu na 1. kolo jsem byl hodně daleko v cizině. A ani na ambasádu výjimečně nešel (jindy i v zahraničí pravidelně volím). Z mého zorného pole a pocitů jsme přesně v okamžiku zlomu. A vymanění se z traumatu, které jsem zažíval před cca 26 lety. A stojí za to napnout síly, abychom to měli zdárně a úspěšně za sebou.

Videem s najatou profašistickou ukrajinskou šmírou jsem chtěl dát každému zájemci možnost vidět a samostatně posoudit, jak se ostře a kontrastně liší (tištěnými dolary) produkovaná realita od té skutečné. A co nás ještě všechny čeká. Jsem rád, že Vás to také oslovilo ;-)

0 0
možnosti

Petkove ,jste hloupý;-D

3 3
možnosti

Žídku, jste hloupý ;-D

3 1
možnosti

J37a24n 34P26a96v78e91l

6. 1. 2015 11:36

Ono je těžké někomu vysvětlovat ekonomické věci, když o nich nemáte ani páru. A to ještě umocňujete tím, že se považujete za něco lepšího a moudřejšího, než zbytek obyvatel české kotliny. Víte, podle Vašeho blogu (minimálně podle aktuálního článku, zbytek jsem nečetl) mi tak zrovna nepřipadáte.

4 3
možnosti

Moc jste mi potěšil: Kdysi jsem vehementně chtěl slovutnou "ekonomii", navíc "zahraniční" studovat. Naštěstí velice moudrá dáma s praxí ve velkých investičních celcích v zahraničí mi včas upozornila: 

"Ekonomie je pavěda. A vždy v ní budeš narážet na nejhorší sedlinu lidstva. Dej se na exaktní obor. Ekonomické minimum Tě dobře naučí pak sám život." 

Dnes je oné dámě přes sedmdesát. A houpe vnoučata na kolenou. Velice rád s ní dál probírám u vína po mnoha desítkách let život a svět. 

Za většinu toho co mám, a co jsem prožil a dosáhl, vděčím i její moudré radě. 

Proto každý, kdo mi šermuje "vysvětlováním ekonomických věcí" ve mně vzbuzuje vášně vypustit na něho psa. Aby s pojízdným demagogickým vehicklem popojel raději o dům dále. 

Všem ekonomům a právníkům (až na čestné výjimky) VSTUP ZAKÁZÁN!

Btw. Život přináší neuvěřitelné paradoxy, takže občas i ekonomii přednáším. A domnívám se, že nejsem úplně neoblíbený lektor :-P

2 2
možnosti
Foto

Ano, snažíte se ze všech sil. Jste vůbec ten pravý Čech? Můžete nám tu popsat, co jste dělal před rokem 1990, jak jste bojoval proti komunistické totalitě?

Uvědomujete si, že země, která byla 40 let (nepočítaje válku) devastována morálně i ekonomicky, se přirozeně nemůže za 25 let dostat na úroveň našich západních sousedů? Protože pohrobci minulého režimu ještě leckde sedí jako žába na prameni?

A nakonec, co jste přínosného udělal během těch poslední let Vy? Podle Vašich blogů a komentářů bych soudil, že právě Vy patříte k těm pohrobkům. Rv

8 4
možnosti

Od toho, abyste se o mně (případně) něco dozvěděl, slouží tyhle blogy. Tak se ani nepokoušejte "věštit znalecky moje příjmení", když Vám ani to nejde.

Tahle země je na tom mizerně i v porovnání se svými někdejšími outsidery (Polskem, Slovenskem, Estonskem, chudičkou Maltou, Portugalskem, Kyprem, Řeckem...). V ne/kvalitě infrastruktury se Česko propadá až na úroveň rozvojových zemí. 

Zlá Čínská lidová republika měla v roce 1988 (těsně před naším Převratem pana Václava Havla i zažehnání kontrarevoluce na náměstí Tienanmen) - 0 km ( N U L A  kilometrů dálnic).

 Dnes má Čínská lidová republika (po českých probídačených 25 letech s Václavem Havlem) pod vedením zlé Komunistické strany Číny více kilometrů dálnic, nežli mají Spojené státy Americké = nás vzor.

Btw. USA (včetně Aljašky) 9 629 091 km2, Čína 9 596 960 km2!!!

Vás by tedy mohli s přehledem přidávat do jakékoliv protunelářeské a proknížecí chytré demagogické obálky - hned vedle Tlustého a Topolánkova "daňového kolečka". 

Tagy jako "po válce zdevastovaná", "minulý režim", "žába na prameni", "pohrobci", "komunistická totalita" si laskavě od příště ponechte mimo příspěvky, jinak se Vám VŽDY dostane v odpověď maximálně vkopírování této mé repliky.

Jsem na demagogii i demagogy velice háklivý. ;-O

O něco méně už jsem háklivý na mudrlanty, co nejsou schopni ani trefit četnosti výskytu příjmení v jednotlivých kulturních okruzích nebo státech světa. ;-) R^

2 0
možnosti

Děkuji pěkně a přeji prima den!

1 0
možnosti
Foto

Ach, maminko moje zlatá! Kde jsi? A kde ta tvoje sukně, kam bych se mohl schovat před světem? A kde jsou ti dědečkové hříbečkové z pohádek mého dětství? V své bezmoci, nemohoucnosti a potřebě někoho učinit odpovědným za svou nespokojenost nebo v potřebě nabídnout vysvětlení jiným nespokojeným, ukazuji prstem - tam, tam je viník, Václav Havem - monarcha, despota s neomezenou mocí, který jako diktátor nad vládou, parlamentem, justicí, policií, soudy i nad všemi občany vše to zlé zde vytvořil.

8 0
možnosti

Máte obrovský kus pravdy! ;-D

Otto František Babler: Tělu slouží štěstí a spokojenost, ale síly ducha probouzí, povznáší a rozvíjí jen neklid, žal a bolest. ;-)

Nejobéznější na světě jsou Mexičané, Češi vévodí Evropanům (Novinky, 

středa 10. července 2013) :-/

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS