Co kdyby ČR rostlo jako Říše zla V.V. Putina? (uložený graf)

11. 01. 2015 11:01:51
„Ahoj, jak se máte? Nevidím, kde se všude po světě teď potulujete, lidi? „Ňák’smi“ vypadl z přátel na FB! Nevíš, co se stalo?“, sype ze sebe podle „pravidla pláče pokakaného dítěte“. Narazili jsme na něho zrovna, když právě zaparkoval nejnovější a největší model top manažerského Mersídísu. Byl bez dámského doprovodu. Známe se přes 20 let. Ve třech jsme vstoupili na soukromou společenskou akci, kam jsme byli pozváni. Jeho firma je asi o pouhopouhých 2 lidech, ale úctyhodný obrat má ve stovkách milionů ročně – a úměrně tomu štědrý zisk. Využívá nápady a kupuje patenty pro vlastní výrobu od velkých korporací, kde předtím působil. Má 2. upgradovanou manželku. Malinkatého potomka – vše přesně podle Vorschriftu.

Jakmile jsem se později vyšel, ač nekuřák, nadýchnout čerstvého vzduchu, hned byl u mě. Zasedli jsme do křesel na otevřené terase, přehodili přes sebe deky a dívali se pod nás na nasvícenou Prahu:
„Hele, ten blázen Putin chce rozjet velkou válku, nechce?“, zkouší ze mě sondovat. Na oplátku si z něho dělám vyloženě srandu. Nemá to smysl, brát s ním diskusi o tomhle vážně. A zbytečně kazit to málo, co mezi námi zůstalo. Jako charakter se přišel s námi rozloučit, nežli po cca 2 hodinách odchvátal za mladičkou upgradovanou manželkou a potomkem.

Obvykle alkohol smývá zábrany. A tak jsem se od jiného dlouholetého přítele dozvěděl, že je nadšený, co veřejně provádím. Ostatní „dělali“, jako by se nic „nedělo“. Jsem si ale 100% jistý, že tamtamy spolehlivě duní. Posledních 3-5 let se objevujeme v této a podobných společnostech jen výjimečně. A pouze pokud máme k hostiteli nějaké užší vazby. Jinak nás to nebaví a nenaplňuje. A ani to nepotřebujeme.
Když jsem kdysi do tohoto života vcházel, můj mobil měl poměr odchozí/příchozí hovory 4:1. Dnes je to v obráceném gardu možná až 1:5 a víc. Jedu na volnoběh. A jinak skvěle a naplno prožitému životu už chci jen splácet.

Ostatní se pokouší žít a užívat si života až na jeho konci. Když už působí křečovitě a zábavně. Já jsem si to obrátil. Nejprve jsem si užíval: soukromě, pracovně, kariérně. A teď již beru život jen vážně a dělám jen vážné věci – ty, které dělat chci.

Někdy jeden graf prozradí více, nežli tisíce grafomansky popsaných stran. Když jsem kdysi, před více nežli 15 lety utrousil, že mám vážnou výhodnou pracovní nabídku do zlé Čínské lidové republiky, vedené do dnes zlou Komunistickou stranou Číny, i nejbližší přátelé mi můj úmysl rozmlouvali: „Ses zbláznil? Do té bídy, kde každý dře „jen za misku rýže!"?“ Dnes jim podobní hledají, kde končí anus, kterým by do Číny nalezli.

Podobné je to i se zlým Ruskem. V 90. letech, za demokrata Jelcina, jsem byl v Česku „za hrdinu“ (nebo magora), že chodím z hotelu do Českého domu a zpět na jednání či oběd nebo večeři sám bez doprovodu nebo ochranky. Okolo mě byli (a dodnes jsou) i Češi, kteří by se hrůzou roztřásli při pohledu na tabulku MOSKVA na letišti Ruzyně.

Proto popisovat složitě, co si která z těch dvou zemí prošla, je skutečně nemožné. Opět se tedy v případě Ruska vraťme ke slíbenému grafu. Grafu, který prozradí PROČ se Vladimír Vladimírovič odhodlal začít přetrhávat „přátelství“ s hodným Západem až v Mnichově. PROČ ještě ten samý rok Západ vyhlásil celému světu hospodářskou krizi. A PROČ musel hodný Západ rozpoutat nyní Ukrajinu, spustit zfušovanou operaci „Islámský stát“. Ten graf i hodně napoví, PROČ byl G.W.Bush v dětské školce tak zamlklý, když mu pošeptali do ouška, že 9/11 je REALITOU.

Co kdyby ČR rostlo jako Říše ZLA V.V. Putina?

Ten, vcelku jednoduchý, graf odpovídá i na otázku, PROČ Čína nezaútočí s hodným Západem na zlé Rusko. A PROČ můžeme nyní očekávat jen dlouhou opotřebovávací válku či krátkou válku DEFINITIVNÍ, po níž se dle slov klasika Alberta Einsteina bude v následující válce válčit již maximálně kameny a klacky.

Nejen pro místní trolly ponechávám prozatím diskusi ještě otevřenou.
Ale i chápu, že stejně jako moji po desítky let blízcí známí, může v dnešním havloidním Česku jen málokdo riskovat svůj Mersídís a upgradovanou manželku.
Či naopak riskovat hypotéku, splátky školného a leasing auta nutného na dopravu z Údolí zelených vdov do reálného světa - a zpět.

Exekutorské velkotovárny jsou, stejně jako karty US Embassy, rozpálené DO RUDA.
A hučí hlady.

Autor: Pavel Petkov | neděle 11.1.2015 11:01 | karma článku: 26.14 | přečteno: 1586x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 21.20 | Přečteno: 276 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 686 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.16 | Přečteno: 403 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 19 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1765

Pozemšťan planety Země, bedlivě dodržující (jak jen to jde) starou biblickou moudrost: "To, co vchází do úst, přijde do břicha a jde do hnoje. To však, co z úst vychází, jde ze srdce, a to člověka znesvěcuje. Neboť ze srdce vycházejí špatné myšlenky, vraždy, cizoložství, smilství, loupeže, křivá svědectví, urážky..."

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...